OVER ONS

De 72hrs The Hague Film Contest is een initiatief van Evenblij Film en is gestart in 2017. We zijn er waanzinnig trots op om in 2020, voor de vierde keer op rij dit Haagse filmevenement in samenwerking met de Gemeente Den Haag te organiseren. Natuurlijk in een coronaproof jasje.


OPMARS VAN VIDEO

De opmars van video ontgaat niemand. Zo worden er tegenwoordig 1200% meer video’s dan stilstaand beeld gedeeld op sociale media en gebruikt 87% van de online marketeers videocontent. 

Op YouTube alleen wordt elke minuut 72 uur nieuwe videocontent geüpload. Ook blijkt uit de statistieken van het NL Filmfonds – Film Facts & Figures of the Netherlands, May 2019 –dat de marktomzet stijgt en het productievolume groeit.  


HAAGS TALENT SAMENBRENGEN

De 72hrs The Hague Film Contest is in het leven geroepen om het filmklimaat in Den Haag te bevorderen en naar een hoger niveau te tillen. Den Haag heeft de potentie, mogelijkheden, faciliteiten en het talent om zich te profileren en te fungeren als filmstad. Het heeft een ultiem decor, een rijke geschiedenis, een skyline, het strand, duinen, de zee en prachtige bossen en parken. Deze contest is de uitgelezen manier om te laten zien wat mogelijk is in Den Haag als filmstad. We willen beginnende en professionele filmmakers uitdagen, inspireren en samenbrengen om binnen 72 uur een script te schrijven, te filmen en te monteren en hen in contact brengen met hun voorbeelden en collega’s.