VOORWAARDEN EN REGELS

Meedoen aan 72hrs The Hague Film Contest is gratis en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Aan deelnemers worden een aantal belangrijke voorwaarden gesteld;

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tussen 11 november en 2 december. Zowel amateurs als professionals kunnen deelnemen aan deze filmcontest, zolang je maar een korte film wil en kan maken! Er kunnen maximaal 30 teams deelnemen aan deze contest, dus wacht niet te lang om viral te gaan.

Minimumleeftijd
De minimale leeftijd om deel te nemen aan 72hrs The Hague is 18 jaar. Teamcaptains zijn verplicht woonachtig, werkend of studerend in de regio Haaglanden. De rest van de crew/cast mag natuurlijk overal vandaan komen.

Coronamaatregelen
We houden ons aan de actuele eventuele Coronamaatregelen die voor eind 2021 gelden (algemene richtlijnen van het RIVM aanhouden).

Vereist element
Om er zeker van te zijn dat de ingezonden film in 72 uur wordt gemaakt, moet jouw korte film een vast onderdeel bevatten. Dit kan een gesproken tekst zijn, een voorwerp of een locatie. Dit vereiste element wordt bekend gemaakt bij de kick-off.

Maximum lengte
Alle films zijn maximaal 5 minuten lang (inclusief aftiteling).

Thema en locatie
In 2021 is het thema van 72hrs The Hague Film Contest ‘Outbreak’. 

In het verlengde van 2020 (Viral) Hebben we nu een doorbraak. Niet alleen in het opheffen van de Coronamaatregelen, de aanwezigheid van Corona, maar dus ook de versoepelingen en dus het losbreken daarna. Maar ook dat 72hRS The Hague de grenzen open gaat gooien voor "niet-Haagse" makers.

  • Deelnemers van buiten Den Haag (18 jaar en ouder) mogen zich aanmelden als teamcaptain en meedoen!
  • De aftrap van 72HRS is ergens midden in Den Haag. Op locatie krijg je een enveloppe met de opdrachten van dit jaar (wordt dus niet digitaal verstrekt).
  • Event op 18 oktober in het Haags Filmhuis en vertoning van de top tien films. De ingezonden films maken ook kans om het Roots filmfestival te winnen(symbolisch-geen geldprijs dit jaar).

Daarnaast moet je korte film herkenbaar worden opgenomen in Den Haag. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Haagse cultuur, de taal, een lokaal maatschappelijk gerelateerde onderwerp of actualiteit. Den Haag is een ultiem filmdecor, heeft een rijke geschiedenis, een skyline, het strand, de duinen, zee en prachtige bossen en parken. Dat zien we graag terug in je film. We moedigen deelnemers daarnaast aan om contact op te nemen met lokale horeca om hen een hart onder de riem te steken. Zo kun jij een mooie locatie gebruiken en hebben zij mooie promo. Win win, toch?

Stock
Produceer alles zelf, met je eigen team. Als er in je film een andere taal gesproken wordt dan Nederlands, zorg er dan voor dat dit ondertiteld is. Het gebruik van videobeelden uit een databank (stock footage) is niet toegestaan. Natuurlijk is het gebruik van muziek en geluidseffecten wél toegestaan. Zorg er in elk geval voor dat deze rechtenvrij zijn! Of componeer je eigen muziek. Tip: onze favoriete audio bank is Epidemic Sound.

Aanlevering
Na exact 72 uur, dus voor of op maandag 14 december om 12:00, moet je film via WeTransfer verstuurd zijn aan info@72hrsthehague.nl. De première van alle ingezonden films vindt online en exclusief plaats op de website van de  72hrs The Hague Film Contest. Het publiceren van je eigen film is uiteraard toegestaan, maar pas ná de bekendmaking van de winnaar op vrijdag 18 december om 19.00.

Diskwalificatie
& copyright
Deelnemers die zich niet houden aan een of meer van de gestelde voorwaarden aan 72hrs The Hague Film Contest worden gediskwalificeerd. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke juridische zaken waarmee je, bij deelname, rekening moet houden. Je geeft ons de machtiging om je gemaakte film tentoon te stellen via onze website, sociale media en onze (online) events. Je aanvaardt de volledige wettelijke verantwoordelijkheid te nemen voor het intellectuele eigendom van je film. Je film maakt geen inbreuk op een handelsmerk, overeenkomst, auteursrecht, artistiek, persoonlijk, burgerlijk, privacy, moreel recht van een persoon, firma, bedrijf of vereniging. In het geval van een claim met betrekking tot auteursrecht, handelsmerk, kredieten, publiciteit, verlies van of schade aan de ingevoerde aanvaard de filmmaker alle risico op resulterende claims, aansprakelijkheden, verliezen, schadevergoedingen en onkosten en stelt hij/zij  72hrs The Hague Film Contest schadeloos cq. niet aansprakelijk.


Prijzen 
Het winnende team ontvangt de enige echte Haagse Oscâh!