De jury van 2020

Marcel Roijaards (Den Haag, 1966) volgde de toneelopleiding 'Studio Herman Teirlinck' in Antwerpen. Voordat hij begon met schrijven, acteerde hij een aantal jaar bij gezelschappen als 't Gebroed, Toneelgroep De Appel en het RO theater. Zijn jeugdroman ‘Rebel met Vleugels’ (2012) werd uitgegeven door Querido. Deze moderne versie van het Icarus verhaal verscheen in Italië en Nederland. Het boek werd unaniem goed ontvangen door de landelijke pers. Voor film schreef hij diverse scenario's waaronder Sevilla (2012). Deze korte film werd vertoond op meer dan honderd internationale festivals, ontving o.a. een Gouden Kalf en de Zilveren Krulstaart (vakprijs voor scenarioschrijvers). In 2017 schreef hij het scenario voor de speelfilm ‘Broers’. Deze film kreeg tijdens het Nederlands Film Festival de ‘MovieZone Award’ en beleefde zijn wereldpremière op het Premiers Plan festival in Angers, Frankrijk. Voor theater schreef en regisseerde hij vele toneelstukken. Naast zijn werk als schrijver, begeleidt hij talentontwikkelingstrajecten voor film en theater en coacht hij diverse kunstenaars.

 

Stephan Evenblij (Leidschendam, 6 juli 1981) Evenblij heeft als acteur al meer dan 26 films en TV series op zijn naam staan en is onder meer bekend van zijn rollen in GTST, Seinpost Den Haag, Voetbalvrouwen, De Hoofdprijs, en de films Dik Trom, Quiz(Dick Maas). Evenblij staat regelmatig op de planken. Hij deed dit eerder bij onder andere bij Toneelgroep De Appel, ALBA theaterhuis, Branoul literair theater en bij zijn eigen Evenblij Theater. Naast bedenker en regisseur van enkele korte films en series, is hij ook maker, schrijver en kunstenaar. Stephan is de jongere broer van Frank Evenblij, die bekend werd als Jakhals bij De Wereld Draait Door.

 

 

De Nederlandse regisseur Richard Raaphorst (1971) is een creatieve duizendpoot. In 1996 studeerde hij af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en werkte daarna als grafisch ontwerper, filmmaker en reclameregisseur. Ook was Raaphorst als visueel ontwerper betrokken bij films als Dagon (2001), Beyond the Re-Animator (2003) en Zwartboek (2006). Als filmregisseur maakte hij naam met eigenzinnige korte films als Eigen Wereld (2007) voor de rapgroep Opgezwolle, POPO (2008) met Victor Löw als tragische clown in de hoofdrol en The Rocketeer (2012) over een obsessieve Star Wars-fanaat.